fredag 29. april 2011

Påsken 2011

Sen påske og vinter med lite snø, en dårlig kombinasjon! Men på hytta er det alltids noe å foreta seg, så kost oss har vi gjort likevel. I tillegg til det har vi jobbet litt også. Asbjørn fortsatte med utforinger og listing rundt vinduene, så vi kom i mål med alle vinduene i løpet av første helga. Vi fant ut at foringene rundt kjøkkenvinduet måtte lakkeres for å unngå vannskader på treverket, der brukte vi Trestjerner matt gulvlakk, noe som ble veldig bra.


Etter dette monterte vi spesialbestilte plisségardiner i alle vinduer, untatt i de laveste vinduene ved vindusbenken og kosekroken.



Møbelsnekkerskolen på Mysen har bygd stige/trapp til hemsen for oss. Skikkelig flott trapp i heltre eik, den er vi utrolig fornøyd med.



Asbjørn var redd for å bli "short" på jobb i løpet av påska, så han fant fort ut at han måtte skaffe skifer før påske, hvis det var mulig. Asbjørn og Klaus dro til Tretten på tirsdag  for å kjøpe skifer og før tirsdag var omme var skiferen lagt og allerede onsdag var de fuget, ferdige til påske! Nydelig skiferfliser med ulike bredder, type Pillarguri, skikkelig flott!

















Når dette var gjort fikk vi også foret ut og belistet rundt utgangsdør og vaskeromsdør, nå begynner det virkelig å ligne på ferdig hytte! Dette mangler vi desverre bilder av!

Vi har også planlagt en uteplass ved inngangspartiet som vi tror blir en flott og lun frokostplass. Den blir litt større enn først planlagt og derfor måtte vi støpe et par fundamenter. Neste gang blir det kanskje frokostterrasse her...





I bakgrunnen kan en skimte noen små graner, blir spennende å se om de slår rot. De har vi egenhendig stjålet litt lengre nede i lia... Tror vi kommer til å "stjele" flere småbusker i de nærmeste månedene, det blir litt hyggeligere med litt grønt rundt seg.

1. påskedag var Klaus i gang med  stabling av stein til trapp fra hytta og opp til veien før noen av oss andre var våken. Asbjørn var raskt oppe og tok del i jobben, mye ble gjort før frokost. Det finnes utrolig mye stein på tomta vår , så det er nok å ta av, en trenger aldri gå langt. Det ble utrolig flott!





Senere på dagen mente ungdommen at vi trengte en grillplass og grillplass ble det, snakk om innsats og iherdig jobbing. Vi er imponert! Bare se nedenfor!









Ellers har vi beiset litt og kløvd og flyttet en vedstabel. Det var litt om å gjøre å flytte vedstabelen, den lå i veien for terrassen som skal bygges mot vest.



Ellers har det blitt mange koselige turer til fots i omegn og desverre bare en skitur. Neste vinter må vi planlegge bedre, da må vi reise oftere i vinterhalvåret, det blir fort for sjelden med hver 3.helg.

1 kommentar:

  1. Så flott grill-/uteplass i stein - den likte jeg godt :-) flott i stein!

    SvarSlett