mandag 9. august 2010

Sommerferie 2010, andre økt

Karl, Asbjørn´s pappa og hans kamerat, Torbjørn, hadde sagt seg villig til å bli med å jobbe på hytta i løpet av sommeren. Ettersom det ikke ble noen tur til Lofoten og Andøya, bestemte vi oss for en liten ferietur sydover etter første arbeidsøkt. Vi kom hjem fra Kroatia natt til søndag og allerede søndag ettermiddag var vi på tur oppover igjen med begge karene med i bilen.

Når en har med skikkelige arbeidskarer å gjøre så starter arbeidsdagen tildlig, mandags morgen var de i gang kl.05.30!!! Vi hadde allerede kvelden før blitt enige om å starte med å legge resterende gulv på hemsen, vi hadde alle gulvbordene liggende ute og det var greit å få disse inn og greieste måten var å få lagt de på plass der de skulle være. Vi våknet av at Karl var i ferd med å rydde loftet. Da var det rett og slett ikke mulig å sove lenger. da var det bare å stå opp og lage frokost til arbeidskarene. Asbjørn og jeg kappet bord, mens gamlegutta lå på knær med bøyd rygg og la gulv på hemsen. Kanskje litt urettferdig arbeidsfordeling, men sånn ble det denne sommeren...

Etter at vi var ferdig med hemsen gikk vi løs på ospen og nok et hjørne som skulle gjæres. Dette tar tid, men vi fikk gjort utrolig mye i løpet av disse dagene. Det tok ikke lang tid før ospen var oppbrukt. Nå må det hentes mer før vi drar oppover neste gang.


Vakkert blir det!
Karl og Torbjørn i aksjon, to "Duracellkaniner" som ikke lar seg stoppe!

Men det er nok av oppgaver som venter, vaskerommet er lite og trangt og inneholder mange kroker og hjørner og ikke minst rør og kontakter. Her var det mye tilpassninger og utskjæringer på et lite ommråde, men jammen meg ble de ikke ferdig med dette også! Og i tillegg til dette har de satt inn dør til badet. Så nå er badet tett og med en dør en kan lukke, så nå er endelig et dobesøk helt privat.


Vaskerom/innvendig bod.


Mens gutta har snekret har jeg beiset ferdig det meste under takutspringene. Det står fortsatt noe igjen, men kun på de mest utilgjengelige stedene. Det blir pent når det meste blir svart, kun vinduene skal være hvite.Jeg har også tilberedt mat til gutta, det har jeg gjort på dette ypperlige kjøkkenet. Noe kaotisk, men fullt brukelig.
Spiseplassen er allerde tatt i bruk, med bord vi har fått av naboen og nyinnkjøpte plaststoler fra Ikea. Her spiser vi alle måltider mens vi nyter utsikten og ser at harepusene hopper forbi eller at sauer og lam gresser på utsiden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar