onsdag 27. oktober 2010

Høstferie

Uke 42 var satt av til høstferie og hyttejobbing. Målet for uka var å legge ferdig tregulv, gjøre oss ferdig med flislegging og fuging av bad, badstu og vaskerom. Kjøkkenet skulle leveres på mandag og det var viktig å få lagt gulv i kjøkkensonen før mandag, slik at vi hadde et sted å gjøre av alle flatpakker og hvitevarer. Planen var at jeg kunne skru kjøkken, mens Asbjørn fortsatte med gulvet. Vi hadde også gjort avtale med elektriker for å få inn strøm i slutten av uka. I tillegg til dette hadde vi også gjort avtale med rørlegger som skulle komme på torsdag og innstallere varmtvannsbeholder, dusj og toalett. Vi ser virkelig fram i mot egen dusj og varmt vann... Så planen var at når vi var ferdige med å legge gulv i kjøkkensonen, måtte vi gjøre ferdig flisene på badet, slik at dette var ferdig til torsdag.
Men ting går ikke alltid slik en ønsker. Vi hadde med eikeplank fra Mysen, derfor startet Asbjørn opp med friskt mot med gulvet i kjøkkensonen på lørdag morgen, han la ut tilfar og isolerte, men da han pakket ut gulvet fikk vi oss en overraskelse vi kunne vært foruten. Gulvet var ikke brukelig, for det første var det kun 2 av seks bord i pakken som var av hel lengde, ellers var de oppdelt i små biter fra 50 cm og opp til 120cm.  Det var veldig rustikt og dårlig høvlet, det var rett og slett ubrukelig og veldig langt fra hva vi ønsket oss. Selger ble underrettet og vi tok med en gang kontakt med Gausdal Landhandleri hvor vi traff en meget hyggelig kvinnelig selger som kastet seg rundt og fikk tak i gulv til oss, eneste aberet var at vi måtte hente det selv på Brøttum sør for Lillehammer på tirsdag. Etter det som hadde skjedd gjorde vi det mer enn gjerne.
Vi måtte gjøre noen omprioriteringer i arbeidsrekkefølgen, vi hadde nok av oppgaver å fortsette med, så det ble ikke noe problem. Asbjørn gikk løs på flislegging av gulvet i badet og jeg fikk brent all kvist som var gjort klar for brenning. Været var stille og klart og ypperlig for slikt.I løpet av uka har vi fått flislagt badstue og vaskerom, vi manglet noen fliser til sokkelen på vaskerommet, det får vi ta en annen gang, men vi har iallefall fuget ferdig på vaskerommet. Badstua får vi fuge etterhvert, det haster ikke.


Vi har bestilt oss en sofa, lik den på bildet, på Møbelringen på Lillehammer. Hadde lyst på rutete stoff som på stolene i forkant, men det kunne de ikke levere på skroget på sofaer, så da valgte vi istedet ensfarget ullstoff. da blir det sofa til jul!

Vi har også fått tilpasset en benk med vaskekum på vaskerommet.


På tirsdag hentet vi gulvet på Brøttum og fra onsdag var vi i full gang med å legge eikeplank. Dette var noe helt annet, dette var bare vakkert. Vi greide kun å legge 2/3 av det totale eikegulvet i løpet av uka, men  vi har gjort mye annet i tillegg.
Jeg har skrudd kjøkken og tilpassing og montering av dette har også tatt litt tid. Jeg begynte med friskt mot, men det er godt å være to når en skal tilpasse høyder og vatre opp et kjøkken. Synne kom på fredag og hun hjalp meg å montere overskap på lørdag. Vi har fått innstallert alle hvitevarer, men ettersom vi mangler diverse fronter fikk vi ikke gjort oss helt ferdig.
Når vi ser uka under ett og legger til at jeg gikk for halv maskin pga sykdom hele uka, så synes vi at vi har fått gjort mye.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar