mandag 11. oktober 2010

Peisinnsatsen på plass

Målet denne helga var å få på plass peisinnsatsen og gjøre ferdig veggene på badet. Fredag begynte vi dagen med å demontere all ildfast stein for å gjøre peisinnsatsen noe lettere. Den veide i utgangspunktet 230 kilo og det som kunne fjernes måtte bort. Med hjelp fra Karl og hyttenabo, Roar, gikk det veldig greit å få på plass peisinnsatsen, mye bedre enn fryktet. Karl tok hull på pipa, men vi hadde fått med oss noen ovnsrør som ikke passet helt + at vi manglet et fleksibelt rør på 30 grader, så ferdig ble vi ikke. Vi får gjøre oss ferdig i høstferien, kanskje vi får prøvd den også.


Resten av dagen gikk med til å legge ferdig fliser på badet og på tampen av dagen begynte vi å fuge i dusjen. Vi var avhengig av å gjøre oss ferdig med fugingen før vi kunne legge panel på resterende vegger. Torsdag før helga fikk vi telefon fra Svenneby, de var ikke fornøyd med høvlingen av bjørkepanelet vi hadde bestilt. De foreslo svartor istedet og det var ikke noe dårlig valg, det ble bare helt rått... Bare se på bildene...
Vi brukte lørdag og deler av søndag til denne jobben.

Mens Asbjørn og Karl fuget og la panel på badet, monterte jeg baderomsinnredning, ryddet for å bedre tilgjengeligheten for elektrikkeren og innimellom alt dette begynte jeg å legge fliser på vaskerommet. Det er viktig å få lagt fliser der hvor varmtvannsbeholderen skal stå, vi håper å få inn strøm og vann i løpet av høstferien.

Litt rustikke fliser ble valgt på vaskerommet, ikke helt Asbjørn´s favoritt, men jeg tror dette blir bra.


Denne helga har det vært et fantastisk vær, sol fra skyfri himmel og bra temperatur til å være så langt på høsten. Skylaget lå tett nede i dalen, men på fjellet var det bare strålende! Og hvilken kveldshimmel!
Lørdag kveld ble vi buden til naboen på pølser rundt bålpanna, det var en kjempehyggelig avslutning på dagen!


I tillegg til dette har vi foret ut og lagt resterende panel over det store vinduet ved spiseplassen og til slutt taket i badstua. Vi avsluttet søndag med å legge inn tilfarene til gulvet, de var noe fuktige og trenger å tørke før vi skal legge gulvet.

2 kommentarer:

  1. Hei, hvilken peis har dere valgt?

    SvarSlett
  2. Glemte å skrive hvilken peisinnsats vi har fått inn i hytta. Det er en peisinnsats som leveres av Jøtul og heter Atra 16/9. Døra kan heves og senkes slik at det går an å fyre med åpen dør.

    SvarSlett