onsdag 29. september 2010

Endelig ferdig med å støpe gulv

Denne helga var en virkelig langhelg, onsdag - søndag. Vi kjøpte kjøkken på Ikea i februar og fikk beskjed om at leveringsdatoen var 23.september. Vi har planlagt nøye rundt dette og fri fra jobb var avtalt for lenge siden. Tirsdag før avreise kom det en telefon fra Ikea, de kjørte selvfølgelig ikke ut til dette postnummeret på torsdager, det skjedde på mandager.... I uke 42 skal vi ha høstferie, vi håper det kommer den mandagen.

Onsdag kveld ankom vi en byggeplass, snekkerne var ikke helt ferdige med himlingen, så vi tok gladelig imot invitasjon fra naboen om et glass rødvin.

Torsdags morgen var de igang prikk syv.Dette ble bra, vi er veldig fornøyd!

Torsdag begynte vi dagen med å legge fliser på badet.  Etter at gutta var ferdige med himlingen, begynte vi å forberede gulvene som skulle støpes på lørdag. Isolasjon ble tilpasset og lagt mellom diverse rør, vi tilpasset underlag for sokkelflisene og til slutt la vi ut armeringsmatter og armeringssko. Elektrikkeren skulle komme for å legge varmekabler fredag morgen, så det var viktig å få dette ferdig. Det meste tar litt tid, så det ble seine kvelden før vi endelig var ferdig.

Fredag morgen var endelig graveren klar for å opparbeide ny parkeringsplass, han skulle fjerne den gamle "haugen" vår + opparbeide ny innkjørsel. Det passet litt dårlig, snekkerne var ikke ferdig med taket og all kappen lå akkkurat der innkjørselen skulle være. I tillegg til dette var stillasjen deres i veien for å utføre jobben fullt ut. Da var det en ting å gjøre, ut å jobbe. Været var ufyselig, det snødde vannrett, så kaldt og ufyselig ble det, men vi flyttet både kappen og demonterte stillasjen. Jobben ble gjort og vi ble veldig fornøyd.


Fredag ettermiddag hentet vi Klaus på stasjonen i Lillehammer, han kom for å hjelpe oss med å støpe gulv. Lørdag brukte vi mesteparten av dagen til støping av gulv i vaskerom og inngangsparti. Da var det godt å få hjelp av Klaus til mange tunge løft, 47 sekker á 25 kilo merkes i lengden.


Søndag var været helt utrolig vakkert, vindstille og sol fra skyfri himmel. Jeg benyttet anledningen til å beise mens stillasjen enda var oppe, Asbjørn og Klaus fortsatte med flislegging på badet.


1 kommentar:

  1. Her er det full fart ser jeg!! Dere er jammen meg flinke! Nå er det snart bare gardinene igjen ;)

    Håper vi sees helga 9/10 eller helga etter. Skal bli moro å se fremdriften da.

    klem fra Toril

    SvarSlett