torsdag 16. september 2010

Skifer og badstu

I helga har vi hatt besøk av Janne, Atle og Martin. På fredag, mens Atle og Asbjørn gjorde ferdig vaskerom/bod, begynte Janne og jeg å bære inn ospepanelet til himlingen. Det var meldt regn på lørdag, så vi ville ha det inn så fort som mulig. Neste gang vi kommer på hytta, så har det skjedd mye, både inne og ute! Taket ute har også kommet!Fredag benyttet Janne og jeg mye av dagen ute, været var bra, så vi gikk i gang og samlet skifer til å legge langs hytteveggen. Det ble vi veldig fornøyd med.

Som kjent så fører gjerne det ene det andre med seg, så mens vi bar stein og ryddet rundt hytta, måtte vi også rydde kvist. Er det noe det er mye av på denne tomta, så er det stein og kvist. Vi samlet kvisten i to store hauger som vi skal fyre opp når snøen kommer. Vi har ryddet mye på tomta fra før av, men det er mer der det kommer ifra.

Vi hadde blitt lovet at Stenersen skulle legge om parkeringsplassen vår + opparbeide en annen innkjørsel for oss i løpet av uka som gikk, men den gang ei. Planene om å kjøre på jord og så gressbakke, gikk i vasken. Innkjørselen var fylt med takbord, så det kan være forklaringen på at jobben ikke var gjort.
Asbjørn og Atle begynte også på badstua på fredag. Her var det en del "mikk" med å lage og å tilpasse badstuluker. Slikt tar tid, men fint blir det.
Etterpå ble badstua isolert og panelt med osp, lik den vi har i hytta ellers. Det ble desverre ikke nok til taket, men det kan være det blir litt til overs fra det panelet vi hadde med opp nå, så vi avvventer og ser. Heldigvis ble det ikke nok til badet, her har vi lyst til å prøve oss på en annen tresort, svartor, kanskje, vi får se....
Opprinnelig hadde vi tenkt å vente med badstua til senere i prosessen, men det var et poeng å bruke opp resten av osp veggpanel for å gi plass for panel til himlingen. Snekkerne skulle begynne med dette i påfølgende uke. 
Gutta måtte også prøve seg på taket i soveromsgangen, glemte å ta bildet av det, desverre. Men vi er veldig fornøyd med resultatet.

Jeg har malt tre strøk i vaskerom/bod i helga, et strøk hver dag, så nå er også veggene der ferdige.
Janne har vasket det meste av vinduer, så nå kan vi nyte utsikten gjennom rene vinduer.  I tillegg til dette gjorde Janne og jeg rent gulvet på hemsen.

Martin har stått for vaffelstekinga.

Etter at familien fra Trondheim hadde startet på hjemreisen, brukte vi dagen på å rydde i hytta. Det meste måtte bort fra gulvet slik at snekkerne kommer til i taket.


Utpå søndag begynte Asbjørn så smått å legge litt fliser på badet, han måtte bare prøve seg litt. Dette ser lovende ut!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar